Interesse in vloerverwarming in Drenthe?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Vloerverwarming Drenthe

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van vloerverwarming? Dit biedt vele voordelen die uw woongenot enorm zullen doen stijgen. Dankzij ons netwerk krijgt u de mogelijkheid om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Sterker nog: u bespaart al snel tot 30% van de totale kosten! Bent u nieuwsgierig welke prijs u gaat betalen? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in en start zo snel mogelijk met vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u offertes van een aantal installateurs bij u uit de regio, ook uit Drenthe! Er is dus altijd een vakman beschikbaar om uw verwarming op korte termijn te leggen. Of u nu uw woonkamer, keuken of toilet wilt verwarmen: een installateur helpt u met het vinden van de beste mogelijkheden.

vloerverwarming Drenthe

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

  • Meer wooncomfort
  • Geen radiatoren bespaart ruimte
  • Vloerverwarming is duurzamer dan reguliere verwarmingen
  • U behaalt een hoger rendement.

Vind een geschikte vloerverwarming installateur

Zoals gezegd zijn wij een netwerk van installateurs, werkzaam door heel Nederland. Dankzij onze unieke werkwijze garanderen wij u de beste service voor de scherpste prijzen.

Elke installateur die zich bij ons netwerk aansluit wordt door ons getest op kwaliteit en prijs. De installateurs uit Drenthe beschikken over ruime ervaring en zijn allen uitstekend gediplomeerd zodat u de beste service ontvangt.

Daarnaast krijgt u de kans om op de totale kosten te besparen, door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niets teveel betaalt en kiest u de installateur die het beste bij u past!

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Met vloerverwarming behaalt u een hoger rendement dan bij verwarming via radiatoren. U verwarmt de ruimte met behulp van vloerverwarming veel gelijkmatiger op. Hierdoor behaalt u dezelfde gevoelstemperatuur terwijl uw thermostaat een paar graden lager staat.

Dit heeft als gevolg dat uw gasverbruik vermindert, op jaarbasis gaat het om ongeveer 180m3 gas. Bij een gasprijs van €0,65 bespaart u daarmee €117,- in een jaar! Op deze manier heeft u de investering in uw vloerverwarming op den duur weer terugverdiend.

Gemiddeld duurt het ongeveer 10 tot 15 jaar om het breakeven punt te bereiken, waarna u nog steeds geld zal besparen. Wilt u een optimaal rendement behalen? Dan raden wij u aan om uw woning tevens goed te laten isoleren.

Besparen op de prijzen vloerverwarming in Drenthe?

Vul de offerteaanvraag in en ontvang op korte termijn gratis scherp geprijsde offertes!

Soorten vloerverwarmingsystemen

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanleg van vloerverwarming, dan heeft u in principe de keuze uit twee verschillende soorten systemen: natbouw en droogbouw systemen.

Welk systeem het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, budget en mogelijkheden in huis. Wilt u het gaan gebruiken als bijverwarming in de keuken, badkamer of het toilet? Of gaat u de verwarming juist als hoofdverwarming in de gehele woonkamer in gebruik nemen?
Elektrische vloerverwarming Drenthe

Natbouw systemen

Het meest gebruikte systeem in Drenthe is het natbouw systeem. In de praktijk gaat het bij natbouw altijd om vloerverwarming op warm water.

Elke installateur die zich bij ons netwerk aansluit wordt door ons getest op kwaliteit en prijs. De installateurs uit Drenthe beschikken over ruime ervaring en zijn allen uitstekend gediplomeerd zodat u de beste service ontvangt.

Hierbij liggen de verwarmingsbuizen in het cement. Het nadeel hiervan is dat het cement een lange tijd nodig heeft om goed te kunnen drogen.

Ook duurt de opwarming van dit systeem langer dan bij een droogbouw systeem. Bij een bestaande woning zal de installateur uit Drenthe het buizenstelsel daarom infrezen.

Bij het infrezen maakt hij sleuven van ongeveer 17mm diep, zodat de buizen onder het vloeroppervlak liggen. Hierna werkt u het oppervlak af met een vloer naar keuze. PVC laminaat en natuursteen is een goede combinatie met de hoofdverwarming.

Droogbouw systemen

Het aanleggen van een droogbouw systeem is in de meeste gevallen vele malen eenvoudiger en sneller. Dat komt omdat het verwarmingsbedrijf de verwarming op een noppenplaat legt en het cement daarom niet hoeft te drogen.

Het gaat hierbij vaak over elektrische verwarming. Het is vooral een populaire keuze als bijverwarming in de keuken of badkamer, omdat het aanleggen voordelig en minder ingrijpend is. Wel is het belangrijk om te onthouden dat elektrische systemen in gebruik duurder zijn.

Uw gasrekening zal dalen maar uw energierekening neemt toe, waardoor de besparing minder is dan bij een natbouw systeem. Daarom raden de meeste installateurs uit Drenthe elektrische hoofdverwarming af.

Wat voor vloer op vloerverwarming?

Na het leggen van de vloerverwarming is het noodzakelijk om de vloer opnieuw af te werken. In principe gebruikt u een vloerafwerking naar uw keuze, maar daarbij is het wel belangrijk om het rendement in gedachten te houden. Niet alle vloerbedekking is namelijk even geschikt, omdat het in sommige gevallen isolerend werkt. Hierdoor gaat er enorm veel warmte verloren, waardoor uw jaarrekening juist zal stijgen.

vloerverwarming laminaat

1. Laminaat

Veel klanten in Drenthe gebruiken laminaat als vloerafwerking, omdat het vaak relatief goedkoop is. Laminaat is echter niet de meest geschikte afwerking na het leggen van vloerverwarming. Dit heeft te maken met het isolatiemateriaal dat vaak vereist is.

Door de isolerende werking gaat er veel warmte verloren. Wilt u toch graag afwerken met laminaat? Ga dan op zoek naar een soort die beschikt over de volgende eigenschappen: het moet warmte geleiden, er hoeft geen ondervloer geplaatst te worden, er zijn geen radiatoren nodig en vloerverwarming als hoofdverwarming is mogelijk.

Let bij de aankoop of er op de verpakking een logo op staat dat aangeeft dat de warmte kan opstijgen. Dan weet u zeker dat uw laminaat geschikt is.

2. Parket

Houten vloeren zijn al jaren populair in Drenthe vanwege de klassieke uitstraling en wij begrijpen het dat u het parket na de aanleg van de verwarming wilt behouden.

Het probleem is dat parket niet in alle gevallen geschikt is. Parket is een natuurlijk product, wat betekent dat het gaat werken. Bij warmte en kou zet het uit en krimpt het ineen, wat voor beschadigingen zorgt. Zonde, zeker omdat parket niet de meest voordelige vloerafwerking is.

Kies daarom voor een houtsoort die wel geschikt is. Populaire, geschikte houtsoorten zijn eiken en noten.

3. PVC of linoleum

PVC en Linoleum werken allebei uitstekend samen met vloerverwarming. Beide materialen hebben namelijk een optimale warmtegeleiding, waardoor u het hoogste rendement behaalt. PVC is in principe parket, maar bevat geen hout.

Het is opgebouwd uit verschillende lagen PVC en heeft een hele hoge kwaliteit. Linoleum daarentegen is een natuurproduct. Het is enorm sterk, duurzaam en erg onderhoudsvriendelijk.

Het is bij beide vloeren van belang dat u het laat leggen op een strakke en vlakke ondergrond. Daarom zullen de meeste installateurs uit Drenthe aanraden om de vloer te egaliseren voor het infrezen van de buizen.

4. Tapijt

Wilt u graag een warme en zachte vloerafwerking in huis? Kies dan voor de combinatie van vloerverwarming en tapijt. Veel mensen denken dat tapijt isoleert, maar vaak is de isolerende functie met name te danken aan de ondervloer. Kies daarom voor een tapijt dat u zonder ondervloer kan laten leggen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het tapijt droog wordt door de vloerverwarming. Hierdoor neemt de statische oplading toe. Let daarom bij de aanschaf op of het tapijt in kwestie van nature antistatisch is, of antistatisch gemaakt is. Zo voorkomt u vervelende statische schokken.

5. Tegels

Tegels geleiden warmte ontzettend goed, daarom is dit een populaire keuze bij vloerverwarming. Klanten uit Drenthe denken hierbij vaak aan oude, vierkante tegels en hebben er daardoor een ouderwetse associatie bij.

Tegenwoordig laat u tegels echter in verschillende vormen en maten leggen. Zo zijn er diverse tegelsoorten die dezelfde uiterlijke kenmerken hebben als een parket- of laminaatvloer. U voelt dat het steen is, maar u ziet dit zeker niet!

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan!

Vloerverwarming noppenplaat

Noppenplaat of vloerverwarming infrezen?

Bij het aanleggen van uw vloerverwarming is er de keuze uit twee methodes: door middel van infrezen of met het gebruik van een noppenplaat.

Bij het infrezen maakt de installateur uit Drenthe sleuven in de cementvloer van 17 mm dik. De dikte van de buizen is 14 mm, dus deze komen volledig onder de vloer te liggen. De afwerking komt hier rechtstreeks bovenop te liggen wat als voordeel heeft dat de vloer snel warm aanvoelt.

Bij nieuwbouwwoningen in Drenthe waar nog geen dekvloer geplaatst is, maakt menig installateur gebruik van een noppenplaat. Deze platen plaatsen zij rechtstreeks op de betonvloer, waarna ze de buizen in een slakkenhuispatroon aanleggen.

Dankzij de noppenplaat blijven de buizen perfect op hun plaats liggen. Hier bovenop komt de cement dekvloer. Het duurt hierbij langer voordat u de warmte via de vloer voelt, maar het houdt de warmte wel een lange tijd vast.
Vloerverwarming infrezen Drenthe

Als hoofd- of bijverwarming?

Vloerverwarming is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming. Met hoofdverwarming bedoelen wij dat er op de begaande grond geen radiatoren meer aanwezig zijn en dat de verwarming in huis voornamelijk via de vloer plaatsvindt.

In het laatste geval verwarmt u de woonkamer nog grotendeels door middel van radiatoren. Vaak gaat het om elektrische vloerverwarming in de badkamer, keuken of toilet: ruimtes die ’s winters wat extra warmte kunnen gebruiken.

Het aanleggen van elektrische buizen is een stuk eenvoudiger, waardoor de aanschafprijs tevens een stuk lager ligt. In gebruik is een systeem op warm water echter voordeliger. Het aanleggen van dit systeem vergt echter meer tijd en de kosten liggen een stuk hoger, daarom kiezen klanten hier voornamelijk voor wanneer zij de vloerverwarming als hoofdverwarming gaan gebruiken.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming in de badkamer

De badkamer is een erg geschikte locatie voor elektrische vloerverwarming. Een badkamer in Drenthe is vaak klein, waardoor u de ruimte optimaal wilt benutten.

Elektrische vloerverwarming is onzichtbaar, dus u hoeft geen kostbare ruimte op te offeren voor grote radiatoren. Een ander voordeel is de lage stofopbrengst en de betere luchtvochtigheid. Elektrische verwarming verkleint dus de kans op schimmels, waardoor de badkamer uiteindelijk een gezondere ruimte is.

Tot slot geeft de elektrische vloerverwarming gewoon een aangenaam gevoel. Als u onder de douche vandaan komt heeft u direct warme voeten en heeft de badkamer een aangename temperatuur. Tegenwoordig worden nieuwe badkamers vaak standaard met vloerverwarming verkocht.

Vloerverwarming in de woonkamer

Het aanleggen van vloerverwarming in de woonkamer biedt u meerdere voordelen. Vaak is de woonkamer de ruimte waarin u de meeste tijd spendeert, dus het is wel zo fijn als u hier profiteert van een aangename, constante binnentemperatuur.

Zowel elektrische- als traditionele verwarming is een optie en u kan beide systemen laten aanleggen op of in uw bestaande vloer. De radiator wordt nu overbodig. Door deze te verwijderen realiseert u veel extra ruimte, waarmee u ontzettend veel mogelijkheden heeft wat betreft de inrichting. Laat bijvoorbeeld eindelijk die schuifpui plaatsen waar nooit eerder plek voor was.

Een bijkomend voordeel is dat u de waarde van de woning in Drenthe vergroot, wat zeker van pas komt als u in de toekomst ooit wil verhuizen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming?

Vraag gratis offertes aan en vind een specialist in de regio Drenthe die u kan helpen!

Wat kost vloerverwarming?

Zoals u zich waarschijnlijk kan voorstellen is de aanschaf van vloerverwarming een aardige investering. In principe is de prijs opgebouwd uit drie categorieën: de materiaalkosten, de arbeidskosten en de afvoerkosten. Zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten bedragen ongeveer 45% van het geheel. De overige 10% worden opgemaakt door de afvoerkosten voor de radiatoren.

Bij de aanschaf maakt u een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden:

Allereerst de keuze tussen traditionele en elektrische vloerverwarming. Op de totale prijs is een elektrische verwarming ongeveer €200,- goedkoper, maar doordat het rendement een stuk lager ligt bent u op termijn waarschijnlijk duurder uit.

Daarnaast is de keuze voor hoofd- of bijverwarming ook op invloed van de kosten. Bijverwarming is voordeliger, omdat de hart op hart afstand kleiner is. Tot slot zijn alle extra opties van invloed. Een pompschakelaar kost gemiddeld €65,- tot €100,- , maar kan u een grotere besparing opleveren omdat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. Laat u de radiatoren verwijderen? Hiervoor betaalt u gemiddeld €20,- tot €30,-.

In sommige gevallen zitten de kosten voor het verwijderen en afvoeren bij de totaalprijs inbegrepen, maar dit is niet altijd het geval.

Wat kost vloerverwarming op matten in 2024?

Aantal m2 Bijverwarming Bijverwarming Hoofd-/bijverwarming Hoofd-/bijverwarming Hoofd Hoofd
Aantal groepen Gemiddelde prijzen Aantal groepen Gemiddelde prijzen Aantal groepen Gemiddelde prijzen
0-20 1 €625,- tot €650,- 1 of 2 €650,- tot €725,- 2 €775- tot €925,-
21-30 2 €675,- tot €725,- 2 €825,- tot €950,- 3 €1.000,- tot €1.100,-
31-50 2 of 3 €770,- tot €1.050,- 3 of 4 €1.000,- tot €1.250,- 4 of 5 €1.200,- tot €1.450,-
51-70 3 of 4 €1.125,- tot €1.375,- 4 of 5 €1.300,- tot €1.500,- 6 of 7 €1.650,- tot €2.000,-
71-90 4 of 5 €1.425,- tot €1.600,- 5 of 6 €1.550,- tot €1.950,- 8 of 9 €2.100,- tot €2.500,-

Wat kost vloerverwarming invrezen in 2024?

Aantal m2 Aantal groepen Bijverwarming Hoofd-/bijverwarming Hoofdverwarming
20 1 €800,- €850,- €900,-
40 2 €900,- €950,- €1.150,-
60 3 €1.000,- €1.150,- €1.550,-
80 4 €1.150,- €1.30,- €1.900,-
100 5 €1.300,- €1.60,- €2.200,-

vloerverwarming offertes

Besparen door vloerverwarming installateurs te vergelijken

Twijfelt u tussen het aanleggen van elektrische of traditionele vloerverwarming? Of bent u nieuwsgierig naar de prijs voor het aanleggen van verwarming onder uw prachtige lamelparket? Wenst u een offerte te ontvangen van een vakman uit Drenthe? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres.

Start gratis offerteaanvraag!

Als u ons contactformulier invult ontvangt u namelijk niet één, maar tot wel zes offertes van aanbieders uit uw regio! Het is aan u om deze te vergelijken op zowel prijs, aanbod als kwaliteit. Zo bent u verzekerd van de juiste prijs en weet u zeker dat u niets teveel betaalt. Hiermee bespaart u tot wel honderden euro’s op de totale kosten!

Besparen op inschakelen vloerverwarmingspecialist in Drenthe?

Vraag gratis offertes aan en vergelijk! Zo bespaar je tot wel 30% op de kosten.

Over Vloerverwarming Prof

In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van vloerverwarming. Wij beschikken over ruime ervaring en veel kennis over de installatie, onderhoud en reparatie van alle systemen. Wij werken samen met de beste installateurs in Nederland en daar profiteert u van. De specialisten hanteren scherpe tarieven. Het is aan u om de vakmannen te vergelijken!

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal zes offertes van specialisten uit uw regio. Wij werken alleen samen met de beste bedrijven, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt.