De voor- en nadelen van vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming als verwarmingsmanier van hun woning. Het grote voordeel aan vloerverwarming is natuurlijk dat u altijd lekker warme voeten heeft. Vloerverwarming helpt u echter op nog veel meer verschillende vlakken. Vloerverwarming Prof heeft de voor- en nadelen van deze alternatieve verwarmingsmanier voor uw huis naast elkaar gezet.

Voordelen vloerverwarming

Om te beginnen met de voordelen van dit type verwarming. Wist u namelijk al dat vloerverwarming in zijn totaliteit resulteert in stralingswarmte? Door deze stralingswarmte blijft de relatieve luchtvochtigheid in de verwarmde ruimte goed op peil. Daarnaast is het een energiezuinige manier van verwarmen. Er zijn namelijk minder hoge keteltemperaturen vereist dan bij de reguliere verwarmingsmethoden voor uw woning.
Aangezien u geen gebruik maakt van een klassiek type verwarming, kunt u de ramen en wanden op een volledige wijze benutten. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op ruimte. Tegelijkertijd doet vloerverwarming geen stof opwaaien en is het een onderhoudsvrije manier van verwarmen.

Nadelen vloerverwarming

Het is echter wel relatief ingewikkeld om vloerverwarming in uw woning te installeren. De luchtkanalen zullen namelijk in de vloer moeten worden gebouwd (infrezen), waardoor u in het geval van een renovatie bijna onmogelijk een vloerverwarming kunt plaatsen. Daarnaast is dit type verwarming relatief duur om aan te leggen. Dit heeft te maken met de gebruikte materialen en de werkuren die vakmannen nodig zullen hebben voor het aanleggen van uw vloerverwarming.

Vloerverwarming maakt gebruik van buizen waardoor water loopt. Dit water mag niet een te warme temperatuur krijgen, want dan verbrandt u uw voeten aan de vloer. Hiervoor heeft u een prijzig regelsysteem nodig. Daarnaast dient vloerverwarming lang op te warmen voordat het de juiste warmte kan verspreiden. Bent u bijvoorbeeld met uw familie thuis op onregelmatige tijdstippen, dan is het niet handig om te kiezen voor vloerverwarming. De vloerverwarming zal anders telkens lang moeten voorverwarmen op korte tijden, waardoor het relatief koud blijft in huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan.