Elektrische vloerverwarming laten leggen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio.

Elektrische vloerverwarming

U zit er over na te denken om een elektrische vloerverwarming aan te schaffen? Heel begrijpelijk want dit zorgt ervoor dat de temperatuur thuis heel behaaglijk is. Daarnaast worden radiatoren in de badkamer of woonkamer overbodig, waardoor het interieur strak zal ogen. Een ander voordeel van dit systeem is dat het de circulatie van stof verminderd. Goed voor uw gezondheid dus! Daarnaast is het gemakkelijk te plaatsen en niet duur in de aanschaf. Kortom: deze duurzame investering biedt u een hoop wooncomfort. Wij zijn een netwerk van specialisten werkzaam in heel Nederland, ook bij u in de regio. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes van diverse aanbieders uit uw regio. Zo bespaart u tot wel 30% op de totale kosten!

Navigeer snel naar:

Hoe werkt het? | Toepassingen | Aanleggen | Prijzen | Voor- & nadelen

Hoe werkt het?

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming werkt grotendeels hetzelfde als standaard elektrische verwarming. De specialisten plaatsen het elektrische systeem onder de vloer, waardoor zowel uw ondervloer en vloerbedekking als een verwarmingselement functioneren. Hoewel het systeem vergelijkbaar functioneert, zit er toch een belangrijk voordeel aan verwarming via de vloer. Het elektrische systeem verwarmt de ruimte namelijk met een relatief lage temperatuur en zonder luchtcirculatie. Dit heeft als gevolg dat de woonkamer, keuken of badkamer veel gelijkmatiger warm wordt, wat uw woongenot ten goede komt. Warm water vloerverwarming werkt volgens ditzelfde principe. In dat geval zorgt de CV-ketel voor warm water, dat daarna door een buizenstelsel onder uw vloer stroomt.

Toepassingen van elektrische vloerverwarming

Wanneer u geïnteresseerd bent in verwarming via de vloer, dan kunt u ervoor kiezen om dit als hoofdverwarming of als bijverwarming te gebruiken. Valt de keuze op hoofdverwarming? Dan heeft u geen overige warmtebronnen nodig: uw radiatoren worden overbodig! Wanneer de keuze valt op bijverwarming, dan gaat het in de meeste gevallen om de verwarming van één of enkele ruimtes. Veel klanten beschouwen dit als erg aangenaam in de woonkamer. Doordat de woonkamer optimaal verwarmd wordt, is de ruimte altijd een aangename temperatuur en heeft u nooit meer last van koude voeten. Bovendien spelen uw kinderen op deze manier op een fijn verwarmde vloer. Een andere populaire ruimte voor de bijverwarming is de badkamer. Wanneer u de warme douche uitstapt staat u niet direct in de kou, maar in een verwarmde badkamer met een warme vloer. Vanwege de eenvoudige manier van aanleggen gebruikt men het elektrische systeem vaak als bijverwarming in de bestaande bouw. In nieuwbouwwoningen kiest men dit verwarmingssysteem steeds vaker als hoofdverwarming. Omdat er geen radiatoren geplaatst worden, bestaan er geen beperkingen voor de inrichting van de woning.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. U ontvangt op korte termijn scherp geprijsde aanbiedingen!