Specialist inschakelen voor het infrezen?

Vraag gratis offertes aan en vergelijk om te besparen!

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming is een vorm van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Bij het aanleggen heeft u de keuze uit elektrische systemen of systemen op basis van warmwaterleidingen. Aanleggen van die laatste optie betekent vaak dat de monteur de leidingen in gaat frezen. Voordeel van een systeem op basis van warmwaterleidingen is dat dit energiezuiniger is dan de elektrische variant. Op deze pagina leest u meer over het infrezen van vloerverwarming. Wilt u gelijk weten wat het leggen van leidingen voor het verwarmen van de vloer in uw woning kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Binnen een aantal dagen ontvangt u dan vrijblijvende offertes van vloerverwarmingsspecialisten uit uw omgeving.

 

Infrezen of matten?

Om verwarming onder uw vloer aan te brengen worden grofweg twee methodes gebruikt. Bij de eerste methode worden in de bestaande vloer gleuven gefreesd, waarin vervolgens de warmwaterleidingen worden gelegd. Kunnen de leidingen in uw vloer niet ingefreesd worden? Dan kan er bovenop de vloer een nieuwe vloer gestort worden waarin leidingen worden verwerkt. Houd er dan wel rekening mee dat u vloer enigszins wordt opgehoogd. Een tweede veel gebruikte methode is het aanbrengen van matten of noppenplaten op de bestaande vloer. De verwarmingsbuizen worden dan in de matten gedrukt.
 
vloerverwarming infrezen

Voordelen van infrezen

Het voordeel van infrezen van de vloerverwarming is dat, zonder veel gedoe, ook in een bestaande woning of bedrijfspand vloerverwarming toegepast kan worden. Zelfs als er al een dekvloer aanwezig. De leidingen van de vloerverwarming worden bij het infrezen vakkundig weggewerkt in uw huidige vloer. Het voordeel ten opzichte van het aanleggen van elektrische verwarming, is dat de vloer niet opgehoogd wordt. U hoeft ook niet bang te zijn voor veel troep tijdens het frezen; het betonstof wordt namelijk gelijk in stofzakken opgevangen.

De voordelen op een rij:

  • Mogelijk bij een bestaande dekvloer.
  • De vloer wordt niet verhoogd.
  • Al het freesstof wordt gelijk in zakken opgevangen.
  • De vloer wordt na het frezen direct afgewerkt.
 

Wilt u vloerverwarming laten infrezen?

Schakel een specialist in voor het beste resultaat. Vergelijk aanbiedingen en bespaar!

Vloerverwarming infrezen bij bestaande woning

Bij het aanleggen van vloerverwarming in een woning wordt vaak als voorwaarde gesteld dat de aanwezige dekvloer een vlakke zandcement vloer is of een vloer van anhydriet (een gipsgebonden vloer). Heeft u een betonvloer of een tegelvloer? Dan is infrezing nog steeds mogeijk, echter is hier wel extra zware apparatuur voor nodig. Vanzelfsprekend stijgen daardoor ook de kosten. Wilt u weten wat het infrezen in uw betonnen- of tegelvloer kost? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. De vloerverwarmingsspecialisten uit ons netwerk voorzien u graag van advies en doen u een aantrekkelijk aanbod.
 

Kosten infrezen van vloerverwarming in 2024

De totale kosten voor het aanleggen van vloerverwarming door het frezen van warmwaterleiding in uw vloer, zijn afhankelijk van het doel (gaat u de verwarming als hoofd- of als bijverwarming gebruiken) en het oppervlak dat u wilt verwarmen. Een goedkope oplossing is bijvoorbeeld om alleen in uw badkamer elektrische vloerverwarming als bijverwarming aan te legen. De onderlinge afstand tot de verwarmingsbuizen is dan zo’n 20 cm. Tot een oppervlakte van 20 m2 bedragen de totale gemiddelde kosten €750,-. Kiest u voor de meest luxe optie (vloerverwarming als hoofdverwarming door uw hele huis) dan is de afstand tussen de verwarmingsbuizen zo’n 10 cm. Bij een oppervlakte tussen de 40 m2 en 50 m2 zijn de kosten gemiddeld €1.250,-.
 

Kosten infrezen vloerverwarming 2024

Bijverwarming
(ook nog radiotoren aanwezig)
Hoofdverwarming
(verwarmt zelfstandig de ruimte)
Prijs infrezen
(incl. materiaal, montage en BTW)
Tot 20 m2 Tot 10 m2 €750,-
Tot 40 m2 Tot 20 m2 €850,-
Tot 60 m2 Tot 30 m2 €990,-
Tot 80 m2 Tot 40 m2 €1.100,-
Tot 100 m2 Tot 50 m2 €1.250,-
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per specialist. Vraag vrijblijvende offertes aan voor exacte prijzen.
 

Bespaar tot wel 30% op de kosten!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en bespaar!

 

Infrezen: het proces

Bij het infrezen worden er sleuven gemaakt van ongeveer 17mm diep. Doordat op deze manier de 14 mm slang vlak onder de vloeroppervlakte komt te liggen, wordt de vloer sneller warm. Absoluut een voordeel tijdens de koudere seizoenen! Het aanleggen van de sleuven wordt gedaan in een slakkenhuispatroon. Afhankelijk van het soort vloerverwarming dat u kiest komen de sleuven 10, 15 of 20 cm uit elkaar te liggen. Deze manier van frezen van leidingen zorgt ervoor dat de aanvoerslang en afvoerslang naast elkaar komen te liggen en dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Zo wordt uw vloer overal hetzelfde verwarmd, wel zo prettig!
 

Tips bij infrezen

Maakt u zich zorgen over dat uw vloer gaat werken? Dat hoeft niet. De aangebrachte zaagsleuven werken namelijk als dilatatievoegen. Dit zijn voegen die de werking van de vloer opvangen. Bent u van plan de vloer te egaliseren? Dan raden we aan dit vóór het infrezen te doen. U behoudt dan namelijk het voordeel van de dilatatievoegen. Maakt u zich ook geen zorgen over het type vloerbedekking dat u in combinatie met vloerverwarming wilt aanleggen. Tegenwoordig zijn de meeste vloeren van PVC, vinyl en parket maar ook van tapijt geschikt voor vloerverwarming. Laminaat is helaas iets minder geschikt voor vloerverwarming. Kies dan voor één van de andere vloerbedekkingsvormen. Bent u niet zeker? Vraag dan de vloerspecialist of uw vloerbedekking geschikt is om in combinatie met vloerverwarming te laten aanleggen.
 
aanleggen vloerverwarming

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u uw woning ook op een energiezuinige manier verwarmen? Of wilt u weten of het aanleggen van elektrische vloerverwarming in uw badkamer of keuken mogelijk is? Laat u dan vrijblijvend informeren door de vloerverwarmingsspecialisten uit ons netwerk. Naast heerlijke warme voeten levert een goed geïnstalleerd systeem u ook een jaarlijkse energiebesparing op. Meer weten? Vul gelijk het offerteformulier in. Wij sturen u aanvraag dan door naar specialisten uit uw omgeving. Zij voorzien u van vakkundig advies en een vrijblijvende prijsopgave. Vergelijk de prijzen en voorwaarden van de ontvangen offertes en let ook op de garantie en levertijd. Kies op basis daarvan de specialist die u het beste aanbod geeft.

Over Vloerverwarming Prof

In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van vloerverwarming. Wij beschikken over ruime ervaring en veel kennis over de installatie, onderhoud en reparatie van alle systemen. Wij werken samen met de beste installateurs in Nederland en daar profiteert u van. De specialisten hanteren scherpe tarieven. Het is aan u om de vakmannen te vergelijken!

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal zes offertes van specialisten uit uw regio. Wij werken alleen samen met de beste bedrijven, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt.