Vloerverwarming laten aanleggen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming is specialistisch werk. We adviseren u dan ook om dit te uit te besteden aan een specialist. Dit biedt het voordeel dat u gegarandeerd een perfect aangelegde en goed werkende vloerverwarming tot uw beschikking heeft. Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden voor het aanleggen van elektrische en traditionele verwarming in de vloer. Wilt u gelijk weten wat bijverwarming of hoofdverwarming u gaat kosten? Vul dan het formulier in!

Start gratis offerteaanvraag!

Binnen enkele dagen ontvangt u vrijblijvende offertes van vloerverwarmingsspecialisten uit uw omgeving. De vakmannen uit ons netwerk leveren hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Vergelijk de offertes zelf en bespaar tot wel 30%.

 

Hoe vloerverwarming plaatsen?

Als u vloerverwarming wilt laten aanleggen, heeft u de keuze uit een aantal verschillende methoden van aanleggen. Het begint met de keuze voor elektrische verwarming of verwarming middels warmwaterleidingen. Heeft u voor de laatste optie gekozen? Dan geeft de specialist u nog een drietal opties. Ten eerste kan de monteur de leidingen infrezen in de bestaande vloer. Een andere optie is neerleggen van een zogenaamde noppenplaat waar de leidingen in worden gedrukt. Ook is het mogelijk om draadmatten neer te leggen. Met behulp van tiewraps of snelstroppers worden de leidingen dan aan de matten bevestigd. De mogelijkheden op een rij:

  • Aanleggen van elektrische vloerverwarming.
  • Bevestiging met draadmatten.
  • Bevestiging met een noppenplaat.
  • Infrezen van leidingen in de bestaande vloer.
 

Nieuwe vloerverwarming laten aanleggen?

Bespaar tot wel 40% op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken!

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Elektrische vloerverwarming wordt vaak als bijverwarming in de badkamer gebruikt. De monteur gaat als volgt te werk. Als eerste bepaalt hij in overleg met u waar de thermostaat komt en waar de temperatuursensor komt te liggen. Op de egale en schone ondergrond plaatst hij vervolgens isolatieplaten. Daarop bevestigt hij de elektrische vloerverwarmingsmatten. Elke mat wordt op maat gesneden en parallel aangesloten op de thermostaat. Vanzelfsprekend sluit de monteur ook de temperatuursensor op het systeem aan. Vervolgens test hij het gehele systeem. Als alles goed werkt, worden de elektriciteitsdraden door de monteur weggewerkt. Daarna kan de vloer over de aangebrachte elektrische verwarming worden gelegd.
 
vloerverwarming aanleggen

Traditionele vloerverwarming plaatsen

Zoals eerder al genoemd kan verwarming op basis van warmwaterleidingen op drie manieren worden aangelegd. Infrezen is mogelijk bij een zandcementen vloer, maar ook bij een betonvloer of tegelvloer. Het grootste voordeel van infrezen is dat u vloer niet hoger komt te liggen. Bij het aanleggen van vloerverwarming middels een noppenplaat of draadmatten, moet u daar wel rekening mee houden. Voordeel van een noppenplaat en draadmatten is echter weer dat het leggen een stuk minder arbeidsintensief is en daarmee dus goedkoper. Of een noppenplaat in uw woning het beste is, is dus grotendeels afhankelijk van uw wensen en budget.
 

Traditionele vloerverwarming leggen: waar op letten?

Om de warmte van de vloerverwarming gelijkmatig over de ruimte te verdelen, moeten de warmwaterleidingen door de monteurs in een slakkenhuispatroon worden aangelegd. Dat is enige en juiste methode om een ruimte gelijkmatig te verwarmen. Hoe grote kleiner de afstand tussen de leidingen is, hoe gelijkmatiger de warmte zich verdeeld. De afstand tussen de leidingen wordt door de specialisten de hart-om-hart (HOH) afstand genoemd. Bij hoofdverwarming wordt een afstand van 10 cm tussen de leidingen aangehouden. Dit zorgt voor de beste gelijkmatige warmteverdeling. Gaat u de verwarming als bijverwarming gebruiken? Dan wordt vaak een HOH-afstand van 20cm aangehouden.
 

Afwerking vloerverwarming

Een veelgestelde vraag aan vloerverwarmingsspecialisten is welke vloerbedekking of -afwerking geschikt is voor vloerverwarming. Gelukkig hoeft u zich daar niet al te grote zorgen over te maken. Tegenwoordig zijn de meeste PVC, vinyl of parket vloeren geschikt voor vloerverwarming. Maar ook veel tapijtsoorten kunnen prima worden gelegd op een vloer met verwarming. In de winkel wordt vaak al met een symbool aangegeven of een vloerbedekking geschikt is voor vloerverwarming. Let daar dus goed op! Wilt u een laminaat vloer? Dan is het vooral afhankelijk van de ondervloer of deze geschikt is voor verwarming via de vloer. Uw vloerspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden.
 
kosten aanleg vloerverwarming

Kosten vloerverwarming aanleggen in 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming worden voornamelijk door twee factoren bepaald. De oppervlakte die u van vloerverwarming wilt voorzien én of u het systeem als hoofd- of bijverwarming gaat gebruiken. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m2. wordt. Kiest u voor infrezen, dan zijn de gemiddelde kosten per m2 bij een oppervlakte van 40 m2 gemiddeld €27,50 per m2. Bij een oppervlakte van 50 m2 zijn deze kosten gedaald naar zo’n €25,- per m2. Deze prijs is inclusief btw, materiaal en montage. Wilt u besparen op de kosten? Vul dan het offerteformulier. U ontvangt dan vrijblijvende offertes van meerdere specialisten en kunt zo eenvoudig tot wel 30% besparen.
 

Aanlegkosten vloerverwarming 2024

Bijverwarming Hoofdverwarming Prijs matten Prijs infrezen (incl. materiaal, montage en BTW)
Tot 20 m2 Tot 10 m2 €775,- €750,-
Tot 40 m2 Tot 20 m2 €950,- €850,-
Tot 60 m2 Tot 30 m2 €1.200,- €990,-
Tot 80 m2 Tot 40 m2 €1.400,- €1.400,-
Tot 100 m2 Tot 50 m2 €1.640,- €1.250,-
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per specialist. Vraag vrijblijvende offertes aan voor exacte prijzen.
 

Schakel een specialist in voor de aanleg van vloerverwarming.

Geniet snel van een warm huis en warme vloer. Gratis offertes met scherpe prijzen!

 

Zelf doen of uitbesteden

Het aanleggen van vloerverwarming is een klus waar veel vakkennis voor nodig is. Vooral als u sleuven voor de leidingen laat frezen of als er een nieuwe betonnen vloer gestort moet worden, is het raadzaam een specialist in te schakelen. Het aanleggen van elektrische verwarming als bijverwarming in de vloer is relatief gezien nog de makkelijkste methode. Als u handig bent met elektriciteit kunt u overwegen dit zelf te doen. Houd er echter wel rekening mee dat u daarna ook de vloer nog over de vloerverwarming heen moet leggen. Veel mensen vergissen zich in de tijd die de hele klus kost. Een specialist voert de klus snel en vakkundig uit en bespaart u een hoop tijd en energie.
 
vloerverwarming aanleggen

Vergelijk vrijblijvend offertes!

Wilt u besparen op het verwarmen van uw woning, zonder in de kou te zitten? Denk dan eens aan het aanleggen van vloerverwarming. Dit levert u een jaarlijkse besparing in stookkosten op. Heeft u een hekel aan een koude badkamervloer? Ook dan is vloerverwarming een perfecte oplossing. Door verwarming als bijverwarming in de badkamer te laten aanleggen, behoren koude voeten tot het verleden. Nieuwsgierig naar de prijs voor een oplossing met een noppenplaat of naar de kosten van traditionele vloerverwarming? Vul dan snel het offerteformulier in. Wij gaan gelijk voor u op zoek naar vloerverwarmingsspecialisten bij u in de buurt. Binnen enkele dagen mag u een aantal vrijblijvende offertes van de specialisten verwachten. Vergelijk de offertes op uw gemak. Bijvoorbeeld op prijs, garantie, levertijd of voorwaarden en kies zelf de specialist die u het beste aanbod doet.

Over Vloerverwarming Prof

In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van vloerverwarming. Wij beschikken over ruime ervaring en veel kennis over de installatie, onderhoud en reparatie van alle systemen. Wij werken samen met de beste installateurs in Nederland en daar profiteert u van. De specialisten hanteren scherpe tarieven. Het is aan u om de vakmannen te vergelijken!

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal zes offertes van specialisten uit uw regio. Wij werken alleen samen met de beste bedrijven, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt.