Besparen op de prijs van vloerverwarming?

Vraag geheel vrijblijvend offertes aan en vergelijk om te besparen op de kosten!

Prijs vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt in de winter voor een gelijkmatig verwarmd huis. Of het nu om de elektrische of traditionele variant gaat, u heeft nooit meer last van koude voeten. Daarnaast trekt vloerverwarming minder stof aan dan traditionele radiotoren en is het een hele energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. Nieuwsgierig naar de kosten van elektrische of traditionele vloerverwarmingssystemen? Maak dan gebruik van onze offerteservice!

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het formulier in en ontvang binnen enkele dagen meerdere aanbiedingen met een aantrekkelijke prijs van specialisten uit uw omgeving. De ontvangen offertes vergelijkt u vervolgens eenvoudig op prijs en voorwaarden. Dé manier om het beste aanbod te krijgen voor de laagste prijs!

Belangrijke prijsbepalers

De prijzen voor het laten aanleggen van vloerverwarming wordt door meerdere factoren bepaald. Vanzelfsprekend spreekt de oppervlakte een rol, maar ook of u de verwarming als bij- of hoofdverwarming kunt gaan gebruiken is van invloed op de prijs. Daarnaast heeft ook de keuze voor traditioneel of elektrisch systeem effect op de prijs. En om net nog onoverzichtelijker te maken, worden door verwarmingsspecialisten verschillende prijzen gehanteerd voor het aanleggen van een dergelijk verwarmingssysteem. Met de informatie op deze pagina krijgt u meer inzicht in de prijzen en leest u ook waarom de prijs van zoveel factoren afhankelijk is.

prijs vloerverwarming

Wat zijn de kosten van vloerverwarming in 2024?

Veel mensen die bezig zijn met het verbeteren van de verwarmingssystemen in hun woning vragen zich af: Wat zijn de kosten voor vloerverwarming? De prijzen zijn voor een groot deel afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u van vloerverwarming wilt voorzien. Maar daarnaast verschillen de prijzen van vloerverwarmingsexperts ook onderling. We kunnen u dan ook niet een exacte prijs geven voor uw klus. Wel geven we graag een prijsindicatie. Gaat het om de hoofdverwarming met een oppervlakte van 10 tot 20 m2? Houd dan bij infrezen rekening met een minimale prijs van €42,50 per m2. Wilt u matten laten aanleggen, dan ligt de prijs per m2 iets hoger. Reken dan op minimaal €47,50 per m2. Stelregel is: hoe meer vierkante meters hoe lager de prijs per m2.

Kosten vloerverwarming 2024

Bijverwarming Hoofdverwarming Prijs matten Prijs infrezen (incl. materiaal, montage en BTW)
Tot 20 m2 Tot 10 m2 €775,- €750,-
Tot 40 m2 Tot 20 m2 €950,- €850,-
Tot 60 m2 Tot 30 m2 €1.200,- €990,-
Tot 80 m2 Tot 40 m2 €1.400,- €1.100,-
Tot 100 m2 Tot 50 m2 €1.640,- €1.250,-
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per specialist. Voor de bijverwarming is rekening gehouden met een hart op hart afstand van 20 centimeter, voor de hoofdverwarming met een hart op hart afstand van 10 centimeter.

Wilt u tot wel 30% besparen op de kosten?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. U ontvangt spoedig scherp geprijsde aanbiedingen!

elektrische vloerverwarming

Hoofd- of bijverwarming?

Vroeger kon het tot wel 4 uur duren voordat de warmte van vloerverwarming voelbaar was. Vloerverwarming werd daarom vaak als bijverwarming toegepast naast de reeds aanwezige radiatoren. De technieken zijn in de loop der jaren echter sterk verbetert, waardoor de warmte die vloerverwarming afgeeft tegenwoordig al binnen 20 minuten merkbaar is. Omdat nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd zijn, wordt dit type verwarming daarom vaak als hoofdverwarming toegepast en zijn radiotoren niet meer nodig. Bij oudere woningen met een slechte isolatie is dit type verwarming niet voldoende om de volledige woning te kunnen verwarmen. Vaak wordt deze verwarmingsvorm dan als bijverwarming toegepast, bijvoorbeeld in een badkamer.

Vloerverwarming in de badkamer

Wilt u vloerverwarming in uw badkamer laten aanleggen? Dan hebt u de keuze uit een tweetal technieken: verwarmen middels warmwaterleidingen of via elektrische verwarming. Omdat verwarmen via waterleidingen lang duurt en u vaak maar korte tijd in de badkamer bent, is dit niet een hele verstandige keuze. De meeste mensen kiezen daarom voor elektrische vloerverwarming. Voordelen ten opzichte van verwarming door warmwaterleidingen zijn de korte opwarmtijd en minder breekwerk en dus lagere kosten. De uiteindelijke kosten zijn grotendeels afhankelijk van de oppervlakte van de vloer van uw badkamer. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan snel en eenvoudig meerdere offertes op via het offerteformulier en geniet binnenkort van een warme vloer in uw badkamer.

Optimaal comfort in de woonkamer

Ook in uw woonkamer heeft u bij vloerverwarming de keuze uit de elektrische variant of verwarmen via warmwaterleidingen. Die laatstgenoemde heeft een langere opwarm tijd nodig. Maar als u veel in uw woonkamer aanwezig bent, is dit een goede optie. Naast heerlijke warme voeten is één van de grootste voordelen van verwarming onder de vloer is dat de ruimte gelijkmatig wordt opgewarmd en u dus geen last meer heeft van koudere gedeeltes in de woonkamer. Is uw huis goed geïsoleerd en kan de vloerverwarming als hoofdverwarming dienen? Dan profiteert u tevens van het voordeel van extra ruimte in uw woonkamer, omdat grote radiotoren niet meer nodig zijn.

kosten vloerverwarming matten

Infrezen of matten

Vloerverwarming met verwarmingsbuizen kan op twee manier worden aangelegd; met matten of door het infrezen van de verwarmingsbuizen. De eerste methode wordt ook wel een droogbouwsysteem genoemd. De tweede methode, het infrezen, noemt men een natbouwsysteem. In de matten (of zogenaamde noppenplaat) van een droogbouwsysteem kunnen de verwarmingsbuizen gemakkelijk worden gelegd. Het leggen van vloerverwarming met matten gaat een stuk sneller en is veel zuiniger dan natbouwsystemen. Natbouwsystemen zijn daarentegen een stuk goedkoper om aan te leggen. De verwarmingsbuizen worden dan in een laag cement geplaatst of worden in de bestaande vloer gefreesd. Naast dat dit een arbeidsintensieve klus is, is een ander nadeel dat het cement zo’n anderhalve week nodig heeft om te drogen.

Elektrische of traditionele vloerverwarming?

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een elektrisch vloerverwarmingssysteem gekozen. Deze methode valt ook onder het droogbouwsysteem en wordt met behulp van speciale matten aangelegd. Dit aanleggen gaat een stuk sneller dan dat van een natbouwsysteem en is daardoor ook goedkoper. Een ander groot voordeel van elektrische verwarmen is de korte opwarmtijd. Wel is het zo dat vloerwarming op basis van warmwaterleidingen energiezuiniger is. Maar houd er rekening mee dat de gasprijs de komende jaren verder zal stijgen. Op de lange termijn wordt de elektrische variant daarmee financieel steeds aantrekkelijker. Vraag daarom altijd aan de specialist uit uw regio, wat de prijsverschillen zijn en wat voor u de voordeligste keuze is.

Prijzen elektrische vloerverwarming 2024

Elektrische vloerverwarming Aantal m2 Gemiddelde prijs, exclusief montage
320 Watt 2 vierkante meter €100,-
520 Watt 4 vierkante meter €120,-
730 Watt 5 vierkante meter €135,-
930 Watt 6 vierkante meter €155,-
1080 Watt 8 vierkante meter €175,-
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per specialist. Vraag vrijblijvende offertes aan voor exacte prijzen.

Wilt u tot wel 30% besparen op de kosten?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. U ontvangt spoedig scherp geprijsde aanbiedingen!

Extra mogelijkheden

Als u vloerverwarming laat aanleggen, heeft u de keuze uit een aantal extra opties. Een natbouwsysteem kunt u bijvoorbeeld uitbreiden met een pompschakelaar. Een pompschakelaar zorgt ervoor dat er geen afgekoeld water door de vloerverwarmingsleidingen wordt gepompt en levert u warmte- en energiebesparing op. De kosten voor een dergelijke schakelaar liggen gemiddeld tussen de €65,- tot €100,-. Om warmteverlies aan de onderkant van het vloerverwarmingssysteem tegen te gaan, kunt u er ook voor kiezen om isolatiefolie tussen de vloerverwarming en de betonnen ondervloer te plaatsen. Reken dan op zo’n €1,- per m² aan extra kosten.

Is het systeem eenmaal geïnstalleerd en gebruikt u het als hoofdverwarming? Dan kunt u voor een bedrag van €20,- tot €30,- per radiator, uw oude radiotoren laten verwijderen. Het aanleggen van een bypass-ventiel zorgt ervoor dat de druk in het verwarmingssysteem niet te hoog oploopt en is dus een veiligheidsmaatregel om schade aan uw vloerverwarmingssysteem te voorkomen. Een bypass-ventiel laten monteren kosten gemiddeld tussen de €45,- tot €70,- .

Prijzen extra opties 2024

Extra mogelijkheden Gemiddelde prijs
Pompschakelaar €65,- tot €100,-
Isolatiefolie €1,- per m²
Radiatoren verwijderen €20,- tot €30,-
Bypass-ventiel monteren €45,- tot €70,-
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten en kunnen verschillen per specialist. Vraag vrijblijvende offertes aan voor exacte prijzen.

Vloerverwarming in bestaande woning

Wanneer u in uw bestaande woning vloerverwarming laat aanleggen, zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is het van belang om samen met de specialist te bepalen of het verwarmingssysteem onder de vloer als hoofdverwarming of alleen als bijverwarming gebruikt kan worden. Daarnaast wordt uw vloer door vloerverwarming enigszins opgehoogd. Houd daar met binnendeuren en eventuele drempels dus rekening mee. Heeft u gekozen voor een natbouwsysteem, houd er dan ook rekening mee dat het cement minimaal 1,5 week moet drogen. Daarna mag de vloer pas na 7 tot 8 weken verwarmd worden. Kies tot slot voor een bedekking van de vloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming. Een vloerverwarmingsspecialist informeert u graag over alle mogelijkheden.

Vloerverwarming zelf plaatsen of uitbesteden

Het leggen van vloerverwarming is een secure klus. Alleen als u ervaring hierin heeft en beschikt over de nodige gereedschappen, kunt u overwegen de klus zelf uit te voeren. In alle andere gevallen raden we u aan om altijd een specialist in te schakelen. Met zijn kennis over de verschillende systemen geeft hij u graag advies. De vakman beschikt daarnaast over veel ervaring en heeft specifiek gereedschap voor het aanleggen van dit type verwarming. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed zijn gegaan tijdens het aanleggen, dan kunt u zich bij een vakman op de garantie beroepen, en zal hij de benodigde herstelwerkzaamheden uitvoeren.

offerte prijzen vloerverwarming

Vrijblijvend offertes vergelijken

Een veelgestelde vraag aan vloerverwarmingsspecialisten is: wat zijn de kosten voor vloerverwarming? Helaas is daar geen standaard antwoord op te geven. De prijs is namelijk afhankelijk van uw woonsituatie, uw wensen, de ruimte en oppervlakte die u van verwarming wilt voorzien. De enige manier om inzicht te krijgen in de kosten voor het aanleggen van elektrische of traditionele verwarming onder de vloer, is door het opvragen van meerdere offertes. Maak daarom gratis en eenvoudig gebruik van onze offerteservice. Na het invullen van het formulier sturen wij uw aanvraag door naar meerdere specialisten uit uw omgeving. Zij sturen u vervolgens vrijblijvend een offerte toe. Met slechts één muisklik ontvangt u dus meerdere offertes. Vergelijk de prijzen en bespaar. Zo makkelijk was besparen op de prijs nog nooit!

Over Vloerverwarming Prof

In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van vloerverwarming. Wij beschikken over ruime ervaring en veel kennis over de installatie, onderhoud en reparatie van alle systemen. Wij werken samen met de beste installateurs in Nederland en daar profiteert u van. De specialisten hanteren scherpe tarieven. Het is aan u om de vakmannen te vergelijken!

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal zes offertes van specialisten uit uw regio. Wij werken alleen samen met de beste bedrijven, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt.