Vloerverwarming Goes
Woont u in Goes en bent u al jaren geïnteresseerd in vloerverwarming in de woonkamer? Twijfel dan niet langer, en laat uw vloerverwarmingssysteem binnenkort al leggen! Dit biedt zoveel voordelen dat uw woongenot enorm zal verhogen. Bent u benieuwd naar de kosten? Of weet u niet zeker of uw laminaat of parket geschikt is in combinatie met een vloerverwarmingssysteem? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Ons netwerk van erkende installateurs is actief door het hele land. Wij werken alleen samen met de beste vakmannen. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u op korte termijn tot 6 vrijblijvende offertes van vakmannen uit uw regio. Uiteraard geheel kosteloos. Deze vergelijkt u eenvoudig op prijs en aanbod zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt. Dankzij onze service bespaart u al snel tot 30% op de totale kosten!
Waarom kiezen voor vloerverwarming?
Vind een geschikte vloerverwarming installateur
Zoekt u een erkend installateur in Goes? Wij helpen u verder. Wij werken namelijk samen met tientallen installateurs door heel Nederland. Wanneer een installateur zich bij ons netwerk aansluit controleren wij altijd de prijs, het aanbod en vooral de kwaliteit.
Op deze manier werken wij samen met enkel de meest ervaren installateurs. Zo is elke vakman uitstekend gediplomeerd en hebben zij jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming. Op deze manier bieden wij u een 100% klanttevredenheid. Wilt u ook de beste service ontvangen tegen de scherpste prijs? Vul dan snel ons contactformulier in en vergelijk diverse aanbieders uit Goes.
Waarom kiezen voor vloerverwarming?
Het verschil met radiatoren is dat vloerverwarming de ruimte veel gelijkmatiger verdeeld. Bij het gebruik van radiatoren zal de warmte sneller stijgen, waardoor de gevoelstemperatuur op de grond en op de bank een stuk lager is dan bij het plafond. In het geval van vloerverwarming hoeft u de thermostaat dus minder hoog te zetten om dezelfde gevoelstemperatuur te bereiken!
Dit betekent dat u minder gas verbruikt en zo op uw energierekening bespaart, elk jaar opnieuw! Op jaarbasis bespaart u ongeveer €120,-, waarmee u de investering in 10 tot 15 jaar weer heeft terugverdiend.
Soorten vloerverwarmingsystemen
In de meeste gevallen gebeurt het aanleggen van vloerverwarming op twee verschillende manieren: via het droogbouw systeem of het natbouw systeem. Deze keuze is van invloed op de totale prijs, waardoor uw budget hierin een grote bepaler is. Een installateur uit Goes zal u persoonlijk adviseren, zodat u zeker weet dat u de elektrische- of traditionele vloerverwarming op correcte wijze laat aanleggen.
Droogbouw systemen
Het droogbouw systeem is de meest voordelige en minst ingrijpende manier om elektrische vloerverwarming te plaatsen. Hierbij plaatst de installateur het systeem op de cementvloer.
De buizen worden immers niet omringd door cement, waardoor de warmte snel opstijgt. Vaak kiest de vakman voor dit systeem als het gaat om elektrische bijverwarming in de badkamer of keuken.
Natbouw systemen
In tegenstelling tot het droogbouw systeem, laat u de vloerverwarming bij een natbouwsysteem in de cementvloer aanleggen. Wanneer het cement is uitgehard is de vloerverwarming dus niet terug te zien, zoals wel het geval bij een droogbouwsysteem.
Het nadeel hiervan is dat het langer duurt voordat uw vloer lekker warm aanvoelt, maar het voordeel is dat de warmte vele malen langer blijft hangen, waardoor het rendement vaak hoger is. Omdat het cement langere tijd moet drogen, kiest de installateur bij een bestaande woning in Goes vaak voor het infrezen van de buizen.
Hierdoor ligt het buizenstelsel wel in het cement, maar hoeft u geen nieuwe dekvloer te laten leggen.
Wat voor vloer op vloerverwarming?
Na het aanleggen van elektrische- of traditionele vloerverwarming zal u de vloer in de meeste gevallen opnieuw moeten afwerken. Niet elke vloerafwerking is echter even geschikt. Het is belangrijk om een vloerbedekking te kiezen die warmte goed geleid en juist niet isoleert. Komt u er niet uit? Vraag een vakman uit Goes dan om een persoonlijk advies voor de vloerafwerking.
PVC of Linoleum
Twee vloerafwerkingen die warmte erg goed geleiden zijn PVC of Linoleum. Linoleum is een natuurlijk materiaal en daarom volledig biologisch afbreekbaar. Linoleum staat in Goes vaak bekend als een oubollige vloerafwerking, maar de afgelopen jaren is het op esthetisch gebied enorm verbetert.
Het is verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren, waardoor u een uitstraling creëert die perfect bij uw inrichting past. De betonlook is populair bij moderne woningen, terwijl de houtlook goed past bij traditionele woningen in Goes. PVC is op vele vlakken vergelijkbaar.
Dit is geen natuurlijk product, maar biedt een erg goede warmtegeleiding en is verkrijgbaar in diverse patronen. Beide afwerkingen zijn erg dun, waardoor het belangrijk is dat ze op een geëgaliseerde vloer aangebracht worden.
1. Laminaat
Laminaat moet u vaak in combinatie met een ondervloer aanleggen, waardoor het niet de meest ideale combinatie is met vloerverwarming. De ondervloer heeft namelijk een isolerende werking, waardoor u de warmte niet de kans krijgt om te stijgen.
Wilt u toch graag een mooie laminaatvloer laten leggen? Kies dan voor een laminaat dat geschikt is voor elektrische vloerverwarming. In dat geval staat er op de verpakking een logo aangegeven. Het laminaat beschikt dan over een goede warmtegeleiding en er is geen ondervloer nodig.
2. Parket
Wilt u graag een afwerking van parket? Onthoud dat dit een natuurproduct is en dat het dus gaat werken. Door de luchtvochtigheid en temperatuurverschillen zal het hout gaan uitzetten en krimpen, wat kieren en naden veroorzaakt.
3. Beton
De afwerking van een betonvloer is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is te combineren met vloerverwarming, maar u dient wel rekening te houden met een aantal factoren.
Zo is het beton erg gevoelig, waardoor het gemakkelijk uitzet. Om het risico op scheuren te verkleinen zal u uitzetvoegen moeten laten aanleggen. Zo krijgt het beton de kans om te werken zonder dat er scheuren ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat de betonvloer minimaal 10 centimeter dik is.
Tot slot zal u de vloerverwarming voorzichtig moeten opstarten. Zet de watertemperatuur eerst op 25 graden en verhoog dit elke 24 uur met 1 graad.
4. Tegelvloer
Een tegelvloer heeft verschillende voordelen: er is enorm veel keuze in formaat, kleuren en patronen en het onderhoud is erg eenvoudig. Daarnaast is een tegelvloer slijtvast en enorm duurzaam. Het is tevens een erg goede keuze als afwerking van uw traditionele of elektrische vloerverwarming.
Stenen of tegels geleiden de warmte namelijk erg goed. Bent u geïnteresseerd in het leggen van een tegelvloer? Dan heeft u de keuze uit keramische en natuursteen tegels.
Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan!
Noppenplaat of vloerverwarming infrezen?
Kiest u voor traditionele vloerverwarming? Dan zal de installateur uit Goes deze moeten aanleggen onder uw vloerafwerking. Over het algemeen gebeurt dit op twee manieren.
De eerste methode is door het gebruik van een noppenplaat. De vakmannen bedekken de vloer met deze noppenplaat, waar zij vervolgens de flexibele buizen in leggen. Het blijft door de noppenplaat goed op z’n plek liggen en hier bovenop komt de vloerafwerking.
Een andere mogelijkheid is het infrezen van de buizen. De vakmannen zullen dan beginnen met het infrezen van sleuven. De dikte van deze sleuven is ongeveer 17 millimeter zodat de buizen van 14 millimeter onder het grond oppervlak komen te liggen.
Hierna laat u de afwerking naar keuze aanleggen. Welk systeem de beste is, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke situatie. Is er geen ruimte om de vloer te verhogen, dan zal de vakman altijd voor het infrezen kiezen.
Als hoofd- of bijverwarming?
De keuze voor bij- of hoofdverwarming heeft uiteraard gevolgen op de prijs. De kosten voor hoofdverwarming liggen hoger vanwege een groter oppervlak, maar ook omdat de hart tot hartafstand bij hoofdverwarming kleiner is. Met andere woorden: op hetzelfde oppervlak heeft u voor de hoofdverwarming meer materiaal nodig dan in het geval van bijverwarming.
Kiest u voor elektrische vloerverwarming als bijverwarming? Dan heeft u in de woonkamer nog steeds radiatoren nodig voor het verwarmen van de ruimte. Kiest u juist voor hoofdverwarming, dan laat u de radiatoren verwijderen.
Vloerverwarming in de badkamer
Overweegt u de installatie van elektrische vloerverwarming in uw badkamer? De badkamer is de ruimte in huis waar dit verwarmingssysteem het meest tot z’n recht komt. De elektrische verwarming heeft maar weinig tijd nodig om op te warmen.
Wanneer u dus onder een warme douche vandaan stapt komt u niet in de kou terecht. Uw voeten blijven lekker warm en u kan zich aankleden zonder haast aankleden. Wilt u een nieuwe badkamer? Grote kans dat het standaard in combinatie met vloerverwarming wordt aangeboden.
Als u toch al de tegels en het sanitair gaat vervangen, dan is het slechts een kleine moeite om direct het buizenstelsel te plaatsen.
Vloerverwarming in de woonkamer
Als kiest voor vloerverwarming in de woonkamer, dan gaat het in de meeste gevallen om de hoofdverwarming. Dit heeft als bijkomend voordeel dat alle radiatoren overbodig zijn geworden. U kunt deze dus verwijderen! Dit geeft u veel meer keuzevrijheid met betrekking tot de inrichting van uw woning in Goes.
Kon u de bank nooit voor het raam zetten omdat de radiator daar hing? Nu kan het wel! U zou natuurlijk ook de muur kunnen doorbreken zodat er plaats is voor een prachtige schuifpui. Toch is het belangrijkste voordeel de aangename binnentemperatuur. Doordat u de woonkamer gelijkmatig verwarmd gaat er minder warmte verloren en behaalt u het optimale rendement.
Wat kost vloerverwarming?
De kosten voor uw vloerverwarming in Goes worden grotendeels bepaald door verschillende factoren: de materiaalkosten, de arbeidskosten en de afvoerkosten. Ongeveer 45% van de kosten gaat naar het materiaal, 45% naar de arbeidskosten en de overige 10% is bestemt voor de afvoerkosten. Op de arbeidskosten bespaart u eenvoudig tot wel 30% door meerdere aanbieders te vergelijken. Alleen op deze manier bent u verzekerd van de juiste prijs.
De materiaalkosten zijn afhankelijk uw keuze voor elektrische- of traditionele vloerverwarming, hoofd- of bijverwarming en eventuele extra opties. Zo betaalt u voor elektrische bijverwarming op een oppervlak van 20 vierkante meter ongeveer €625,- tot €650,-.
Voor hoofdverwarming op hetzelfde oppervlak betaalt u gemiddeld €775,- tot €950,-. Dit heeft grotendeels te maken met het extra benodigde materiaal. Ook eventuele extra opties doen de prijs oplopen. Een pompschakelaar is van grote waarde, omdat deze ervoor zorgt dat de pomp alleen werkt als de CV-ketel draait. Deze kost ongeveer €65,- tot €100,-.
In sommige gevallen zal een vakman aanraden om isolatiefolie onder het verwarmingssysteem aan te brengen, zodat er geen warmte verloren gaat. Hiervoor mag u rekenen op gemiddeld €1,- per vierkante meter.
Aantal m2 | Bijverwarming | Bijverwarming | Hoofd-/bijverwarming | Hoofd-/bijverwarming | Hoofd | Hoofd |
---|---|---|---|---|---|---|
Aantal groepen | Gemiddelde prijzen | Aantal groepen | Gemiddelde prijzen | Aantal groepen | Gemiddelde prijzen | |
0-20 | 1 | €625,- tot €650,- | 1 of 2 | €650,- tot €725,- | 2 | €775- tot €925,- |
21-30 | 2 | €675,- tot €725,- | 2 | €825,- tot €950,- | 3 | €1.000,- tot €1.100,- |
31-50 | 2 of 3 | €770,- tot €1.050,- | 3 of 4 | €1.000,- tot €1.250,- | 4 of 5 | €1.200,- tot €1.450,- |
51-70 | 3 of 4 | €1.125,- tot €1.375,- | 4 of 5 | €1.300,- tot €1.500,- | 6 of 7 | €1.650,- tot €2.000,- |
71-90 | 4 of 5 | €1.425,- tot €1.600,- | 5 of 6 | €1.550,- tot €1.950,- | 8 of 9 | €2.100,- tot €2.500,- |
Aantal m2 | Aantal groepen | Bijverwarming | Hoofd-/bijverwarming | Hoofdverwarming |
---|---|---|---|---|
20 | 1 | €800,- | €850,- | €900,- |
40 | 2 | €900,- | €950,- | €1.150,- |
60 | 3 | €1.000,- | €1.150,- | €1.550,- |
80 | 4 | €1.150,- | €1.30,- | €1.900,- |
100 | 5 | €1.300,- | €1.60,- | €2.200,- |
Besparen door vloerverwarming installateurs te vergelijken
Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen? Laat dan snel uw nieuwe vloerverwarming aanleggen door een erkend specialist uit Goes. U kan het combineren met een vloerafwerking van zowel laminaat, houten parket als tapijt. Bent u nieuwsgierig wat hoofdverwarming in de woonkamer u gaat kosten? Of bent u benieuwd naar de prijs van bijverwarming?
Wat uw hulpvraag ook is: neem gerust vrijblijvend contact met ons op!
U ontvangt al snel tot wel 5 vrijblijvende offertes die u daarna zelf kan vergelijken op prijs en aanbod. Zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt en bespaart u tot wel honderden euro’s op de totaalprijs!
Over Vloerverwarming Prof
In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van vloerverwarming. Wij beschikken over ruime ervaring en veel kennis over de installatie, onderhoud en reparatie van alle systemen. Wij werken samen met de beste installateurs in Nederland en daar profiteert u van. De specialisten hanteren scherpe tarieven. Het is aan u om de vakmannen te vergelijken!
Vergelijken & besparen
Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan. U zit nergens aan vast en ontvangt zo snel mogelijk maximaal zes offertes van specialisten uit uw regio. Wij werken alleen samen met de beste bedrijven, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt.